©  BELGA

Annemiek van Vleuten wint Omloop Het Nieuwsblad na beklijvende sprint, Lotte Kopecky sprint niet mee voor de derde plek

Annemiek van Vleuten heeft in de Omloop Het Nieuwsblad een nummertje opgevoerd. Ze moest in de finale in haar eentje opboksen tegen het numerieke overtal van SD Worx, maar zelfs een Demi Vollering die vanaf de top van de Bosberg als een zandzak in haar wiel zat, kon haar niet van de overwinning houden. In een sprint met twee trok Van Vleuten aan het langste eind. Belgisch kampioene Lotte Kopecky sprintte niet meer voor de derde plek.

Yob Hillewaert

LEES OOK. REACTIES. Van Vleuten sprint naar winst: “Ik voelde me bijzonder sterk vandaag”, Kopecky: “Hopelijk is het volgende keer wel raak”

Ideaal was de situatie met nog 35 kilometer te gaan nochtans niet voor Van Vleuten. Een gevaarlijk viertal glipte weg op de Leberg. Vier sterke blokken waren vertegenwoordigd. Daarbij twee hardrijdsters: wereldkampioene én vicewereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk en Marlen Reusser. Hun twee grote blokken, Trek-Segafredo en SD Worx, waren zo vooraan vertegenwoordigd.

Geen ideale situatie voor Van Vleuten, en dus zette de hele Movistar-ploeg zich op kop om het gat te dichten. De 39-jarige Van Vleuten draaide zelf in het peloton het gashendel open op de Muur van Geraardsbergen om het laatste gat op het viertal te overbruggen. Demi Vollering kon volgen, maar Belgisch kampioene Lotte Kopecky moest een gaatje laten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ploegenspel, een nieuwe situatie voor Kopecky. Vorig jaar was ze bij Liv Racing nog de eenling van de ploeg die in de finale vooraan opdook. Nu kon ze de vlucht van ploeggenote Vollering, die op papier haast niet kon verliezen, beschermen. Een heel goed plan, al was de theorie niks tegen de praktijk. Van Vleuten deed een Van Vleuten’tje in de sprint. Ze ging aan op 500 à 600 meter van de meet en maakte er een spurt op inhoud van. Zo kneep ze haar concurrente dood, met de meet in zicht moest Vollering zelfs gaan zitten. De zege was voor een indrukwekkende Van Vleuten.

Een derde Nederlandse, Lorena Wiebes, won de sprint om de derde stek. De 39-jarige Van Vleuten zegevierde in 2020 al een eerste maal in de Omloop Het Nieuwsblad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer