©  BELGAIMAGE

Statistieken bewijzen… dat Dimitri Van den Bergh stilaan op toerental begint te komen

Dimitri Van den Bergh haalde afgelopen weekend de kwartfinales van de International Darts Open, de eerste manche van de European Tour. Een primeur voor ‘The Dreammaker’, die stilaan op toerental begint te komen dit seizoen.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Dimitri Van den Bergh laat unieke kans(en) liggen, Gerwyn Price speelt magische finale en laat Peter Wright “nog een week wachten”

Van den Bergh, nummer 9 van de wereld, moest het in het Duitse Riesa afleggen tegen Jonny Clayton (PDC 7). Hij miste echter 21 kansen op dubbels en had dus evengoed bij de laatste vier kunnen staan. Eerder in het toernooi gooide onze landgenoot nog vlot zijn dubbels binnen.

“Ik dacht van: Alé, hoe dat nu? In de vorige matchen had ik mijn kansen altijd gepakt en dan dit. Maar uiteindelijk is slechts één van mijn vier matchen niet goed uitgedraaid, dus ik moet positief blijven”, aldus Van den Bergh na een kort nachtje wegens een autorit huiswaarts van meer dan zeven uur.

 ©  ISOPIX

‘The Dreammaker’ heeft alle redenen om positief te zijn, nadat hij een week eerder de finale van de vierde Players Championship haalde. In zijn laatste 100 gespeelde legs zit Van den Bergh aan een gemiddelde van liefst 97.81. Slechts vijf spelers doen beter, waaronder nummer één van de wereld Gerwyn Price en wereldkampioen Peter Wright. Ook debutant Mario Vandenbogaerde is trouwens uitstekend bezig, met een gemiddelde van 95.25.

Volgens de Professional Darts Corporation (PDC) is Van den Bergh momenteel de op twee na gevaarlijkste darter, na Price en Damon Heta, met een ‘OCHE-score’ van 62.66. Daarmee maakt hij een sprong voorwaarts van negen plaatsen. Die score is het percentage legs die een darter verwacht wordt te winnen met het gemiddelde dat hij gooit. Daarbij laat Van den Bergh dus kleppers als Wright, Michael van Gerwen en Gary Anderson achter zich.

 ©  PDC Darts Twitter

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer