Leider Simon Schouteden toont het raam dat door de dieven werd vernield. © Johnny Geurts

Dieven aan de haal met kluis van KSA Eigenbilzen: “Breng onze vlaggen en emblemen terug”

Bilzen -

Bij een inbraak in de KSA-lokalen in de Dorpsstraat in Eigenbilzen zijn dieven aan de haal gegaan met de kluis van de jeugdbeweging. Naast wat kleingeld zaten er enkel spullen in die van waarde zijn voor de jeugdbeweging zelf, zoals vlaggen en emblemen.

Al jaren vindt jeugdbeweging KSA onderdak in het gebouw pal naast de kerk in Eigenbilzen. Maar afgelopen week werd de leiding geconfronteerd met een inbraak. “Toen we zondag van start gingen met onze activiteiten, vroegen we aan de jongens en meisjes om hun gsm in de kluis op te bergen, zoals altijd. Maar toen bleek dat die kluis was verdwenen.”

Vernielingen

Pas toen gingen er alarmbellen af. “Het was ons even daarvoor al opgevallen dat een raam openstond. Pas toen was het duidelijk: er was een inbraak geweest. Op het raamkozijn zagen we braaksporen en ook het slot bleek geforceerd. De dieven zijn via het raam binnengeklommen en hebben dan wellicht in onze lokalen rondgekeken. Alleen liggen daar geen waardevolle spullen. Op de bovenverdieping kwamen ze dan onze twee metalen kluizen tegen. Eén kluis was volledig leeg, dat hebben ze vermoed ik ondervonden toen ze ermee schudden. In de andere kluis zaten naast een beetje kleingeld ook onze vlaggen, een vlaggentop en de net geleverde opnaaibare emblemen die we wilden uitreiken aan onze oud-leden. Heel vervelend dat we die spullen nu kwijt zijn. De schade door de vernielingen is groter dan de waarde van de spullen die zijn verdwenen”, vertelt leider Simon Schouteden (20). De politie deed de vaststellingen. “Indien de dieven respect hebben voor onze jeugdbeweging kunnen ze de inhoud van de kluis misschien aan onze lokalen in de Dorpsstraat achterlaten. Onze ramen en deuren zijn ondertussen al beveiligd.” JoGe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer