Vladimir Poetin en Alisher Usmanov.
Volledig scherm
Vladimir Poetin en Alisher Usmanov. © BELGAIMAGE

EU laat beslag leggen op deel bezittingen Russische miljardair, ooit kandidaat-koper Anderlecht

Buitenlands voetbalDe Europese Unie heeft sancties ingesteld tegen enkele rijke oligarchen die nauwe banden hebben met de Russische president Vladimir Poetin. Eén van hen is Alisher Usmanov, momenteel sponsor van Everton en ooit erg geïnteresseerd in de aankoop van Anderlecht. Daar stak Marc Coucke echter een stokje voor.

6 reacties

  • Tom de clerck

    2 jaar geleden
    Ga eens kijken in de havens van Puerto Banus, Monaco, Cyprus, Malta, etc. Daar ligt het dik met Russische yachten. Deze oligarchen zijn de enige die Putin kunnen doen wankelen. Tref hen waar het pijn doet, in hun portemonnee.
  • Peter Berg

    2 jaar geleden
    Geld dat zou moeten worden gebruikt om Oekraïne terug op te bouwen mochten ze het toch kunnen halen tegen de Russen.
  • Roland Peeters

    2 jaar geleden
    Dat is Europa zoals de Europeanen het nodig hebben ,als het niet alleen met woorden maar ook met daden uitpakt.Maar er zijn landen die waarschijnlijk met twee gezichten mee knikken maar zo verbonden zijn met Rusland dat achter de schermen andere belangen voorrang krijgen.
  • marcel roten

    2 jaar geleden
    GEwoon alle voetbalploegen die worden onderhouden door russisch geld uit de competitie weren !
  • Helene Van der Heyden

    2 jaar geleden
    Er liggen blijkbaar nog jachten in EU spijtig genoeg heeft Poetin het zijne terug gehaald dat had toch een teken moeten zijn Hoop dat ook alles van wit Rusland geblokkeerd wordt dat is zeker even grote zot.