Jonas Hamers / ImageGlobe

Na West-Vlaanderen kiest ook Oost-Vlaanderen energieleverancier Mega voor groepsaankoop

De provincie Oost-Vlaanderen sluit een groepsaankoop af voor mogelijk meer dan 50.000 inwoners met energieleverancier Mega voor groene stroom en aardgas. Dat gebeurt na een eerdere poging vorige maand die op niets uitdraaide. "Mega biedt het meest voordelige tarief", zegt gedeputeerde Riet Gillis (Groen). Eerder koos ook de provincie West-Vlaanderen voor Mega.

Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde begin februari al een energieveiling op zoek naar een leverancier die een voordelig contract kon aanbieden voor groene stroom en aardgas. Toen waren er geen kandidaten voor de veiling, een nieuwe poging levert wel een leverancier op. Energieleverancier Mega zal nu, via de provincie, een aanbod doen aan zo'n 50.000 geïnteresseerden. 

Er is geen enkele leverancier die op dit moment een vast tarief aanbiedt, daarom is nu ook een variabel tarief gekozen

Riet Gillis (Groen), gedeputeerde provincie Oost-Vlaanderen

Het gaat om variabele contracten. Dat betekent dat de klanten die intekenen telkens aan het begin van het kwartaal een nieuw tarief kennen. De keuze voor Mega is opvallend want er was eerder veel te doen over de dure tarieven van de leverancier. 

De vorige leverancier van de groepsaankoop van de provincie ging eind vorig jaar failliet. Dat schrikt geïnteresseerden blijkbaar niet af, want ongeveer 54.000 gezinnen en bedrijven lieten hun interesse blijken bij de provincie. Het is al de 11e keer dat Oost-Vlaanderen een groepsaankoop voor energie organiseert. 

Vorige maand maakte ook de provincie West-Vlaanderen bekend dat het met Mega in zee gaat voor de groepsaankoop. Dat leidde toen tot ongerustheid omdat Mega niet onbesproken is.

Meest gelezen