BELGA/WAEM

Dwarsligger op Temsebrug begint spontaan te branden, treinbestuurder weet vuur te doven

Op de Temsebrug over de Schelde is vanmorgen een dwarsligger beginnen smeulen. Het treinverkeer tussen Puurs en Bornem was lange tijd onderbroken. "De treinbestuurder is gestopt en heeft zijn brandblusapparaat gebruikt. Dit is zeer uitzonderlijk", zegt Infrabel aan Radio 2 Antwerpen.

Op de spoorlijn over de Temsebrug is vanmorgen een dwarsligger beginnen te smeulen. "De treinbestuurder die het opmerkte, is meteen gestopt. Hij is uitgestapt met zijn brandblusapparaat en heeft de startende brand geblust", vertelt Steffie Geysens van spoorwegbeheerder Infrabel. 

Het spoorwegverkeer tussen Puurs en Bornem was vanmorgen lange tijd onderbroken. Intussen rijden alle treinen er opnieuw normaal.

"Het is zeer uitzonderlijk dat dit gebeurt. De technische ploegen van Infrabel zijn nog steeds ter plaatse om te onderzoeken hoe de dwarsligger kon beginnen smeulen", zegt Geysens. 

De bielzen op de Temsebrug zijn vrij recent en dateren van 2015. De spoorwegen zijn intussen gestart met een operatie om alle houten dwarsliggers in ons land te vervangen door betonnen exemplaren.

Meest gelezen