Schutter pokertornooi Hasselt aangehouden

Vrijdagavond is geschoten in een feestzaal in de Rechterstraat in Hasselt. Daar was een klein pokertornooi aan de gang. Een man van 42 raakte zwaargewond en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.Ā 

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft zaterdag de 66-jarige man uit Houthalen-Helchteren die vrijdagavond een andere deelnemer van een pokertoernooi in Kuringen bij Hasselt neerschoot, aangehouden en opgesloten in de gevangenis. Dat meldt het Limburgse parket vandaag.Ā 

Een discussie in een feestzaal in de Rechterstraat in Kuringen (Hasselt) liep vrijdagavond uit de hand en eindigde in een schietpartij. Een 42-jarige man uit Hasselt werd neergeschoten en met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

De verdachte, een man van 66 jaar uit Houthalen-Helchteren, kon onmiddellijk ingerekend worden door de politiediensten. Vandaag gaan de politie, het lab en de wapendeskundige ter plaatse om de omstandigheden van de feiten verder te onderzoeken.

Ik hoorde een 3-tal doffe ploffen, het had een dichtslaande deur kunnen zijn, want geweerschoten verwacht je toch niet?

Aanwezige op het pokertornooi

Een aanwezige van het pokerfeest stond even buiten toen er geschoten werd. "Het was pauze, en ik zag de man in kwestie toekomen met zijn auto. Hij komt regelmatig pokeren. Gisteren ging het om een klein pokertornooi, alles was in orde en afgesproken met de betrokken diensten. De man in kwestie maakte zich eerder wel al heel kwaad, maar de leden van de club konden hem telkens bedaren. Wie denkt er nu aan dat hij ineens een wapen zou uithalen?"

Meest gelezen