© AFP

Anderlecht versterkt zich met Poolse spits en blijft hopen op Lombaerts

Anderlecht heeft zijn nieuwe spits zo goed als beet. De Pool Lukasz Teodorczyk (25) wordt normaal een jaar gehuurd van Dynamo Kiev.

jug

Paars-wit kreeg vorige week met Mariusz Stepinski nog een andere Pool aangeboden, maar het ontbrak hem aan ervaring. Daarop lanceerde dezelfde makelaar de piste van Lukasz Teodorczyk. Een beweeglijke goalgetter van 1.85 meter. Deze meer ervaren spits ruilde in 2014 Lech Poznan voor Dynamo Kiev voor dik 4 miljoen euro. Ondanks een scheenbeenbreuk maakte hij vorig seizoen vijf goals in elf duels voor de Oekraïners.

Mede door de gespannen situatie in Oekraïne zou de aanvaller Kiev nu even willen verlaten. Omdat Anderlecht ginds nog goeie contacten heeft na de transfer van Mbokani, kwam het snel tot een doorbraak voor een uitleenbeurt van één jaar. Teodorczyk zou woensdag aanwezig zijn tegen Rostov en legt dan donderdag medische tests af.

Blessureclausule voor Lombaerts

Anderlecht hoopt ook nog altijd op de komst van Nicolas Lombaerts (31). Ze stellen de Rode Duivel een contract met een jaarloon van 1,7 miljoen euro bruto voor. Voor zo’n loon willen de Brusselaars wel een clausule die hen toelaat het contract te herzien als Lombaerts geblesseerd zou uitvallen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer