©  BELGA

Referee Department vindt dat Beerschot strafschop moest krijgen tegen Antwerp, maar 1-2 werd wel terecht afgekeurd

Het Referee Department van de Belgische voetbalbond heeft zich gebogen over twee cruciale scheidsrechterlijke beslissingen tijdens de derby tussen Antwerp en Beerschot. Conclusie: in de eerste helft had Beerschot een strafschop moeten krijgen en in de tweede helft werd de 1-2 van Shankland terecht afgekeurd.

tsfn

Minuut 20: Sebaoui gaat neer in de zestien na contact met Butez

Referee Department: “VAR-interventie en strafschop”

Ilias Seboui wil Jean Butez omspelen, maar wordt lichtjes gehinderd door de rechterknie van de Antwerp-doelman. Op beelden valt niet volledig uit te sluiten of er al dan niet contact is, maar bij Beerschot willen ze wel een strafschop. Scheidsrechter Verboomen laat doorspelen, er komt geen VAR aan te pas.

“We verwachten een VAR-interventie en een strafschop omdat het contact van de Antwerp-doelman met de knie de Beerschot-aanvaller uit balans brengt en daardoor een impact heeft op de verdere actie”, klinkt het maandag bij het Referee Department.

Minuut 76: de 1-2 van Shankland wordt afgekeurd na een voorafgaande fout op Benson

Referee Department: “Akkoord met de VAR-interventie”

Beerschot komt opnieuw op voorsprong na een counter met Ilias Seboui en Lawrence Shankland, maar het feest gaat niet door. De VAR heeft een kleine minuut eerder aan de overzijde een fout van Felipe Avenatti op Benson Manuel gezien. Verboomen luistert en keurt na het raadplegen van de beelden het doelpunt af.

“De VAR vraagt een on field review en na het bekijken van de beelden besluit de scheidsrechter om het doelpunt niet toe te kennen omdat Beerschot-speler Avenatti een overtreding maakt op Antwerp-speler Benson.”

“Het Professional Referee Department gaat akkoord met de VAR-interventie en de eindbeslissing van de scheidsrechter om het doelpunt af te keuren.”