©  AP

WTA Indian Wells: Kirsten Flipkens neemt eerste horde in kwalificaties

Kirsten Flipkens (WTA 333) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede en laatste kwalificatieronde van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/8.369.455 dollar).

Bron: BELGA

Flipkens versloeg in de eerste kwalificatieronde de Amerikaanse Lauren Davis (WTA 92) in twee sets: 7-5 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 28 minuten. Om een plaats in de hoofdtabel moet de 36-jarige Kempense voorbij de Amerikaanse Caty McNally (WTA 172) of de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA 184).

Greet Minnen (WTA 80), het topreekshoofd van de kwalificaties, speelt maandag haar eerste kwalificatieronde tegen de Japanse Mai Hontama (WTA 126). De 24-jarige Minnen sukkelde de voorbije week met buikproblemen. Eind februari moest ze hierdoor in de finale van het ITF-indoortoernooi in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan opgeven en vorige week liet ze verstek gaan voor het WTA-toernooi van Lyon.

Elise Mertens (WTA 23), Alison Van Uytvanck (WTA 58) en Maryna Zanevska (WTA 68) staan op het toernooi in Californië rechtstreeks op de hoofdtabel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer