©  Icon Sport

Franse competitie geeft FC Nantes de keuze: Anthony Limbombe terug laten meetrainen met A-kern of boete betalen

De Franse competitieorganisator Ligue de Football Professionel (LFP) verplicht FC Nantes om Anthony Limbombe uit de B-kern te halen. Doet het dat niet, dan hangt de club een boete boven het hoofd.

Jonas Withouck
Bron: RMC Sport

Anthony Limbombe zit al een hele lange tijd op een zijspoort bij FC Nantes. De Belgische vleugelaanvaller (ex-Genk, Club Brugge en Standard) speelde zijn laatste wedstrijd voor de club al meer dan twee jaar geleden, op 7 maart 2020.

Sinds vorige zomer moet Limbombe meetrainen met het tweede elftal van de Franse club. Afgelopen winter stond hij heel dicht bij een transfer naar Zulte Waregem, maar de deal sprong op het laatste moment af.

Limbombe zou tot drie keer toe hebben aangedrongen bij de Franse competitieorganisatie LFP om hem terug te laten meetrainen met het eerste elftal. Hij zei dat zijn ontwikkeling leed onder het meetrainen op een lager niveau. Intussen heeft LFP zijn club verplicht om hem weer op te nemen in het eerste elftal en weer te laten meetrainen met de A-kern.

 ©  BELGA

Boete

Geeft de club geen gehoor aan dat bevel van LFP, dan mag het zich aan een boete verwachten. Nantes doet het dit seizoen uitstekend met een zesde plaats in de competitie en een plaats in de bekerfinale.

Limbombe ligt nog tot medio 2023 onder contract bij Nantes. In de zomer van 2018 maakte hij de overstap van Club Brugge naar de Fransen voor ongeveer acht miljoen euro. Enkele maanden eerder had behaalde hij zijn eerste en enige cap ooit voor de Rode Duivels. In 2019 werd hij nog een half jaar uitgeleend aan Standard, maar dat werd geen succes.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer