BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Van Aert verliest gele trui aan Roglic, vluchter McNulty rondt knappe solo af in Parijs-Nice

Parijs-NiceWout van Aert is leider af in Parijs-Nice. Onze landgenoot liet op de laatste beklimming het peloton rijden, waardoor ploegmaat Primoz Roglic de gele trui overneemt. De dagzege was een prooi voor Brandon McNulty. De Amerikaan rondde een solo van veertig kilometer af.

15 reacties

  • Rudi Pieters

    2 jaar geleden
    Wie ook maar iets van koers kent weet dat wout gelijk geeft
  • Peeters Francis

    2 jaar geleden
    V Aert is een goede renner maar een echte berggeit is hij niet. Evenepoel kan redelijk klimmen maar spurten kan hij niet, dus iedere renner heeft beperkingen.
  • Liliane Wuyts

    2 jaar geleden
    Sommigen hebben toch een rare kijk op de koers. En de denigrerende taal die hier soms gebruikt wordt is er dikwijls over. Hun eigen gevoelens projecteren op de renners kunnen ze als de besten. Kansen krijg je niet in koers, die dwing je af. De koers wordt in alle ploegen mee gedirigeerd vanuit de volgwagen. Waarom zou dat bij Jumbo anders zijn ? En opzeg geslaagd: Roglic in het geel. Precies of Wout is de enige helper. Laat me niet lachen he.
  • Antoine Van De Velde

    2 jaar geleden
    Wout kon er maar eentje winnen, wat een onzin.Laat ploegmaat winnen en raakt in tweede rit betrokken bij een zware valpartij en rijdt toch maar mooi in het groen.
  • Marika Peeters

    2 jaar geleden
    Roglic was de enige kopman en Wout diende in zijn status van luxe knecht, de maestro bij te staan. Voor de eerste 4 koersen hoefde dit nog niet en kreeg Wout maar liefst 4 eigen kansen voor ritzege, maar hij kon maar 1tje winnen. Vanaf rit 5, was het tijd om te knechten voor de maestro, maar wat deed Wout vanaf 50km voor de finish? liet het lopen, waardoor Roglic , buiten Dennis, die nog 40km beulenwerk deed, alleen kwam te zitten? die daar na de koers niet blij om was.