Vacature: Gemeenteraadslid voor één maand

Om te bewijzen dat het werk van een gemeenteraadslid niet te onderschatten is, wil raadslid Patrick Jolie (CD&V) zich één maand laten vervangen.

djr

U leest het niet verkeerd, en nee, het is geen vroege 1-aprilgrap. Gemeenteraadslid Patrick Jolie wil zich een maand lang laten vervangen. Zo wil hij op een objectieve manier tonen wat een gemeenteraadslid allemaal moet doen. Een idee dat bij hem opkwam tijdens de commotie rond de politieke mandaten en bijhorende vergoedingen. “Toen ik het hoorde viel ik achterover. Dat je zo veel kan verdienen, wansmakelijk, al weet ik dat dit maar één procent van de politici betreft.”

Zelf krijgt hij net als zijn collega's het verwijt een zakkenvuller te zijn, al dan niet om te lachen. Jolie wil nu het tegendeel bewijzen. “Ik wil iemand de kans geven om te proeven van het werk en die persoon zo laten ervaren of we nu effectief zo zijn.”

INFO

Wie graag een maand in de huid van een gemeenteraadslid kruipt, kan mailen naar patrick.jolie@outlook.be voor zondagavond 5 maart. Maandag 6 maart start de geselecteerde kandidaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen