© rr

Berchemse buren van moordenaar juf Mieke enorm geschrokken: “Niemand had dat zien aankomen”

Berchem -

Gunter U. (37) heeft bekend dat hij schooljuf Maria ‘Mieke’ Verlinden anderhalf jaar geleden met 101 messteken om het leven bracht in Noorderwijk (Herentals). De oud-leerling van Mieke is afkomstig uit Olen, maar verhuisde naar het Antwerpse district Berchem. Zijn buren in het appartementsgebouw waar hij woont, zijn enorm geschrokken. Ze omschrijven de man als een zonderling.

Nette Loots

LEES OOK. Oud-leerling Gunter U. (37) bekent moord op juf Mieke omdat speurders hem tot DNA-afname verplichten: “Een zonderling”

In het appartementsgebouw waar hij woonde, kennen de buren hem alleen van zien. “Gunter was heel op zichzelf, we zagen hem alleen wanneer we hem in de gang passeerden en dan zeiden we altijd vriendelijk goedendag”, zegt buurman Anas. “Hij kwam ook altijd pas laat thuis, rond 19u. Doorheen de dag zagen we hem zo goed als nooit.”

Achteraan het appartementsgebouw bevindt zich de buurtschuur, een locatie waar de buren activiteiten organiseren. “Gunter was nooit aanwezig”, vertelt een andere buur.

“Zondag werd ons appartement platgelopen door politie”, vertelt Anas. “Er hingen politielinten voor de deur van het appartement. Niemand wist wat er gebeurde, tot vandaag. We zijn allemaal enorm hard geschrokken van het nieuws. Niemand had dat ooit zien aankomen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen