© © Luc Weyens

Snoepwinkel uit grootmoeders tijd

Aan de Ketelstraat (winkelwandelstraat) in Diest heeft Het Snoephuisje de deuren geopend. “Het Snoephuisje in De Kotmadam op VTM was mijn voorbeeld. Alleen is dat helemaal groen en kleurt het mijne roze”, lacht Ann Bauters (45). “Nog een knipoog naar De Kotmadam: ik noem mijn Snoephuisje ‘Bij madam Ann’”.

Luc Weyens

Nostalgie troef in de winkel die Ann heeft geopend op de plaats van Teastation, dat naar de Grote Markt is verhuisd. “De toog van vroeger is nog van de schoenenzaak die mijn ouders jarenlang hebben uitgebaat”, vertelt Ann. “De inrichting ademt ook helemaal de sfeer van een snoepwinkel uit grootmoeders tijd uit.”

Je vindt er dan ook lekkernijen uit de rijke, zoete Vlaamse traditie. “Zoals de smoelentrekkers: bollen die zo zuur zijn dat je er gekken gezichten van gaat trekken”, lacht Ann. “Of nog neuzekes – waarvoor klanten van ver komen – en drop of nog de klassieke zoetstokken van vroeger. Voorts vind je hier een brede variatie lolly’s, macarons, cuberdons, marsepein enzovoort.”

In Het Snoephuisje kan je snoepgoed en pralines in een hoeveelheid naar keuze kopen en er zijn ook voorverpakte waren. “De mensen vinden hier eveneens een variatie in snoeptaarten en pralinetaarten en er zijn natuurlijk de lekkernijen voor speciale gelegenheden. Met Pasen in aantocht is er al een variatie eitjes en ik bied ook grotere eieren, zelfs met snoep erin. Valentijn, Kerstmis,.. al die dagen vind je hier een aanbod in het teken van die feesten.”

Openingsuren: dinsdag-zaterdag: 9.30–18.30 ur, zondag en maandag gesloten, behalve eerste zondag van de maand: 11-17 uur.

Het Snoephuisje

Ketelstraat 13

3290 Diest

tel. 0472/43.07.65

www.hetsnoephuisje.be

Aangeboden door onze partners