© Bert De Deken

Moord op juf Mieke: DNA Gunter Uwents matcht met staal dat op plaats van de feiten werd gevonden

Gunter Uwents, de dader die in november 2020 juf Mieke Verlinden met 101 messteken neerstak in haar woning in Noorderwijk (Herentals), werd vanmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout. De 37-jarige man uit Berchem, een oud-leerling van juf Mieke, wordt bijgestaan door zijn advocaat meester Ben Crosiers. Uwents werd na een verhoor van meer dan twee uur naar de gevangenis van Turnhout gebracht. Vrijdag beslist de raadkamer in Turnhout over zijn verdere aanhouding. Ondertussen meldt het parket dat het DNA-staal van Uwents “matcht met dat van het profiel dat op de plaats van de feiten werd aangetroffen”.

brip, bvdl, tsjs

Gunter Uwents is na een verhoor van meer dan twee uur door de onderzoeksrechter het gerechtsgebouw buiten geleid. De onderzoeksrechter heeft de man onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De verdachte is naar de gevangenis van Turnhout gebracht. Vrijdag beslist de raadkamer in Turnhout over zijn verdere aanhouding.

“Het is een groot dossier en de onderzoeksrechter heeft zijn tijd genomen”, zegt zijn advocaat, meester Ben Crosiers. “Mijn cliënt heeft verklaringen afgelegd. Hij heeft enorm veel spijt en wil de familie antwoorden geven. Over de inhoud van het dossier en het motief kan ik niets vertellen gelet op het geheim van het onderzoek. Verder onderzoek moet nog meer duidelijkheid brengen.”

Gunter Uwents stond op een lijst met namen van een 150-tal mannen die in het kader van het gerechtelijk onderzoek werden uitgenodigd om een DNA-staal af te geven. Afgelopen weekend legde hij gedetailleerde verklaringen af bij de politie. Het parket meldt intussen dat de DNA-staal van Gunter Uwents matcht met dat van het profiel dat op de plaats van de feiten werd aangetroffen.

LEES OOK. Waarom moest juf Mieke dood? “Niemand wist dat Gunter zo’n groot geheim meesleepte”

Dader Gunter Uwents ontmoette op 5 juni 2019 koningin Mathilde, toen daklozenwerking Kamiano koninklijk bezoek ontving. © rr 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER