©  Pexels

De vraag die het internet al dagen bezighoudt: zijn er meer deuren of wielen in de wereld?

Zijn er meer deuren of wielen op de wereld? Een simpele vraag waarop geen simpel antwoord te vinden lijkt. Het wereldwijde web - met TikTok op kop - bekvecht al dagenlang over de kwestie, merken als UPS en GoPro mengen zich in de discussie. De kwestie leidde zelfs tot een geanimeerde discussie in de kleedkamer van Tottenham Hotspur. De grote aanstoker? Nieuw-Zeelander Ryan Nixon.

ED

Ryan Nixon had op een normale zaterdagavond in Auckland een discussie met zijn vrienden. Hij besloot ze te delen met zijn beperkte aantal volgers op Twitter, in de hoop gelijk te krijgen: Nixon is ervan overtuigd dat er meer wielen zijn.

De man had nooit kunnen raden dat er meer dan 220.000 antwoorden op zijn poll zouden komen, en nog veel minder dat de vraag het internet in de ban zou houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De grote vraag is natuurlijk wat je juist als wiel en als deur beschouwt. Is een tandwiel een wiel? Is je ovendeur een deur? Een eindeloze discussie als je ’t ons vraagt, maar het blijkt verslavend om ze te voeren. ‘Wheels or doors?’ is de nieuwste internethype.

#team

Vooral op TikTok wordt er met argumenten gegooid. Wie dezer dagen niet #teamwheels of #teamdoors is, is niet mee.

@kylagabel this “debate” is some bs and you all know what the answer is #fyp #door #wheel #doorsorwheels #doorwheeldebate #fypシ ♬ original sound - kyla

Disney wordt er zelfs bij gehaald. Een TikTokker verwijst met een knipoog naar de film Monsters Inc., over een bedrijf boordevol deuren die de monsters gebruiken om naar kinderkamers te gaan.

Bedrijven springen ook mee op de kar. UPS, GoPro en Wheelys hebben allemaal hun eigen redenen om voor wielen of deuren te kiezen.

@ups We counted the doors and wheels on all 127k+ of our vehicles to settle this #wheels #doors #doorsorwheels #wheelsvsdoors ♬ original sound - UPS

De kwestie leidde zelfs in de kleedkamer van Premier League-club Tottenham Hotspur tot een minutenlange discussie, waarbij spits Harry Kane zich duidelijk uitspreekt als lid van #TeamDoors.

(bekijk het fragment vanaf 2’30”)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wielen of deuren?

Wat denk jij? Zijn er meer deuren of wielen op de wereld? In de oorspronkelijke poll zijn de wielen aan de winnende hand, benieuwd wat het hier wordt!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER