Gunther Uwents links en rechts op de foto in de klas van juf Mieke, verkleed als Zorro.
Volledig scherm
PREMIUM
Gunther Uwents links en rechts op de foto in de klas van juf Mieke, verkleed als Zorro. © Belga/RV

Aangehouden na verhoor van 2,5 uur: ‘kneusje van de klas’ voelde zich vernederd en getraumatiseerd in klas van juf Mieke

Gunter Uwents zou Mieke Verlinden wel degelijk vermoord hebben voor ‘iets’ dat dertig jaar geleden gebeurde, toen hij bij juf Mieke in de klas zat. Hij zou zich vernederd gevoeld hebben, en het schooljaar bij juf Mieke ervaren hebben als “een traumatisch jaar”. Gisteren werd de 37-jarige man uit Berchem aangehouden. Hij heeft naar eigen zeggen veel spijt en zit mentaal heel diep. “Omdat ik besef dat ik de familie van Mieke veel pijn heb gedaan.”

30 reacties

  • Walther Debruyne

    2 jaar geleden
    Sommige leerkrachten zijn er duidelijk niet voor alle kinderen, hebben niet het verstand om situaties in te schatten en veroorzaken zo veel verdriet bij kinderen. Vroeger konden de kinderen gelukkig gemakkelijk van school veranderen. Later werken bij Financien, weer een omgeving die hierarchisch ingesteld is en waar ieder niveau neerkijkt op een lager niveau, zal ook geen deugd gedaan hebben. Moord is natuurlijk ook geen antwoord.
  • Eric Vercouillie

    2 jaar geleden
    100 messteken en 30 jaar na zijn trauma spijt .Ja dat ze hem gevonden hebben ja.
  • Jonny Van den Bruel

    2 jaar geleden
    Eigenlijk begrijp ik zo goed als alle lezers hier; iedereen (!) is in staat tot een moord en mocht men er niet voor gestraft of opgepakt worden, er zouden er nogal wat gebeuren. Maar de impact van trauma's, op iéder vlak, en (de perceptie van) onrechtvaardigheid mogen we echt niet onderschatten. Advocaten zullen straks vast weer met veel modder gaan gooien en 'over lijken gaan', want 'het doel heiligt de middelen'. Pijnlijk en ergerlijk. Veel sterkte aan iedereen.
  • Hubert Geelen

    2 jaar geleden
    Waar vrijwel niemand het over heeft in het geval van dergelijke onbegrijpelijke misdaden: nam de dader op het ogenblik van de misdaden bepaalde psychotische 'geneesmiddelen' die het geweld kunnen verklaren? Of zette hij deze behandeling op een verkeerde wijze stop? De New Yorkse psychiater Peter R. Breggin heeft op deze gevaren gewezen, maar hij roept in een woestijn.
  • Griet Geerinckx

    2 jaar geleden
    Hij zit in de put awel dat hij dan verder graaft dan kan hij er gaan inliggen 30 jaar na datum eventjes serieus blijven he!!