© Tom Palmaers

Genkse (60) krijgt 40 maanden cel voor diefstallen in bejaardentehuizen

Een 60-jarige vrouw uit Genk werd vrijdag door de rechter in Tongeren veroordeeld tot 40 maanden cel en een geldboete van 3.000 euro voor dertien diefstallen in bejaardentehuizen. De vrouw drong binnen in de kamers van de bewoners en nam telkens cash geld en juwelen mee.

shde

De vrouw werd in 2013 al veroordeeld tot twee jaar cel voor soortgelijke feiten maar in 2015 en 2016 kwamen er nieuwe diefstallen aan het licht. De vrouw bracht verschillende keren bezoekjes aan rusthuizen in de omgeving van Genk. Ze wandelde dan enkele kamers binnen en nam mee wat ze kon vinden. Meestal ging het om geld en juwelen die ze later doorverkocht aan juweliers in het shoppingcenter. Het geld dat ze in de plaats kreeg, deed ze naar hartenlust op. “Om van te leven”, verklaarde ze voor de rechter.

Psycholoog

Zelf beweert ze in behandeling te zijn bij een psycholoog om de drang om te stelen onder controle te krijgen. “Maar die begeleiding werkt niet”, aldus de procureur in februari tijdens de zitting. “Het gaat hier om meer dan dertien feiten. Ze zoekt oude mensen op en maakt misbruik van hun weerloosheid. Het zijn makkelijke slachtoffers.” De rechter verklaarde haar schuldig voor de diefstallen en veroordeelde haar tot een gevangenisstraf van 40 maanden en een geldboete van 3.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer