Lommelaar krijgt vier jaar cel voor afranselen partner die half jaar arbeidsonbekwaam was

Lommel -

Een 34-jarige Lommelaar is woensdag in Hasselt bij verstek veroordeeld tot vier jaar cel voor het afranselen van zijn vrouw. Het slachtoffer was een half jaar arbeidsonbekwaam en houdt er een blijvende ongeschiktheid van 3% aan over.

De feiten speelden zich op 30 augustus 2018 af in Lommel. Hij trakteerde zijn vrouw op een stevig pak slaag waardoor ze maanden buiten strijd was. Tijdens een eerste verhoor verklaarde hij dat zijn echtgenote gestoord was, loog en de verwondingen zelf bij haar had aangebracht. De rechter hechtte echter geen geloof aan zijn verhaal.

De dertiger daagde vervolgens niet meer op voor verhoor. Hij zakte evenmin naar de Hasseltse correctionele rechtbank af en liet zich er niet vertegenwoordigen. Bij de bepaling van de strafmaat hield de rechter ook rekening met het strafblad van de Lommelaar waar al 18 maanden cel op prijkt voor drugsdelicten. De slagen aan zijn inmiddels ex-partner komen hem op vier jaar cel en 1.600 euro te staan. Ook is hij haar een schadevergoeding van 17.300 euro verschuldigd. Dit bedrag kan nog oplopen wanneer de vrouw nog behandelingen moet ondergaan voor de opgelopen verwondingen.  (GeHo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer