Opnieuw staking bij De Lijn in Limburg: chauffeurs in stelplaatsen Kinrooi en Lanaken rijden niet uit

Er is vandaag opnieuw veel hinder bij De Lijn in Limburg. Na de spontane staking van gisteren, is de actie bij de chauffeurs van De Lijn nog uitgebreid. Niet alleen in Kinrooi, maar ook in Lanaken rijden chauffeurs niet uit vanmorgen. In totaal gaat het om een 80-tal chauffeurs. 

Het overleg tussen directie en vakbonden van gisteren was dus niet voldoende. De Lijn ging er nog van uit dat de chauffeurs vandaag zouden uitrijden, maar dat blijkt niet het geval. "We hebben tot gisterenavond laat onderhandeld met de directie", zegt Ronny Geris van de christelijke vakbond (ACV). "We hebben een voorstel op papier gezet en verspreid naar onze chauffeurs, maar het ongenoegen blijft groot. Ze zijn niet akkoord met de tekst, er staan onvoldoende garanties in. Er is teveel werkdruk waardoor er weinig verlof genomen kan worden."  

In totaal zijn zo'n 80 chauffeurs niet uitgereden, dus op die plekken zal er zeker hinder zijn voor de reizigers

De actie gaat dus verder en wordt zelfs uitgebreid naar Lanaken: "In de stelplaatsen van Kinrooi en Lanaken zijn in totaal zo'n 80 chauffeurs niet uitgereden, dus op die plekken zal er zeker hinder zijn voor de reizigers." De reizigers checken best de website van De Lijn om te kijken of hun bus rijdt of niet. 

Meest gelezen