Japanse Tuin in Hasselt 10 dagen eerder open door zachte weer

Door het zachte weer van de voorbije maanden beginnen de kerselaars in de Japanse Tuin al te bloeien. De stad Hasselt heeft beslist om de geplande opening op 1 april te vervroegen naar 22 maart. 

De Japanse tuin in Hasselt viert dit jaar zijn 30ste verjaardag. Er zijn enkele nieuwe evenementen gepland, die worden binnenkort bekend gemaakt. Maar de start van het seizoen is ook dit jaar de populaire kersenbloesemperiode.  

De opening van de Japanse tuin was gepland op 1 april. Maar door de zachte winter staan die kersenbloesems nu al in bloei. Daarom is beslist dat de Japanse tuin al op dinsdag 22 maart open gaat. En het wordt de hele week zonnig, ideaal dus om de roze bloesempracht te gaan bewonderen. 

We kunnen er maar kort van genieten, maar dat maakt het net zo mooi

Carl De Coster, hoofd Japanse Tuin

Carl De Coster is het hoofd van de Japanse Tuin en is dol op dit lenteweer. "Het is zonnig en prachtig weer, maar er is ook nog frisse lucht, je voelt de belofte hangen." De bloesems waren er sneller dan verwacht. Er zijn meer dan 225 kerselaars, met verschillende variëteiten, die een verspreide bloei hebben. "Daarom kunnen we er 2 à 3 weken van genieten. We kunnen er maar kort van genieten, maar dat maakt het net zo mooi." 

foto: Radio 2

De Japanse Tuin is een oase van rust in de stad om even te gaan ontspannen. "Het is een plek om te ontspannen, of te mediteren. We blijven ervoor gaan om de bezoekers een mooie ervaring te geven", besluit De Coster. 

Meest gelezen