© rr

Belgische skiër komt om in Val Thorens

Op het Snowpark van het skistation van Val Thorens in de Franse Alpen is een Belgische skiër omgekomen. Dat is bij de hulpdiensten vernomen.

Volgens de Franse nieuwswebsite Le Dauphine Liberé en persagentschap AFP gaat het om een man van 38 jaar die op vakantie was met vrienden. “Hij heeft een zone betreden waar freestylers hun hart kunnen ophalen, het zogeheten Snowpark”, aldus een woordvoerder van de hulpdiensten. “Op dat moment was er slechte zichtbaarheid en een felle wind. Hij is uitgeschoven en kwam hard neer.” De man brak zijn nekwervels.

Zijn vrienden hebben hem op de grond gevonden en hebben daarop meteen alarm geslagen. Hulpverleners hebben nog geprobeerd om hem te reanimeren. Een helikopter vloog de man daarop naar een ziekenhuis in de buurt. Daar moest een dokter het overlijden van de man vaststellen.

Een onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval is ingesteld.

Donderdag kwam nog een Belgische skiër om toen hij en twee andere landgenoten verrast werden door een lawine in de regio Valle d’Aosta. Het drietal was buiten de piste gaan skiën.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer