Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © ANP

“Gevaarlijk speelgoed eenvoudig te verkopen via bol.com”: zo herken je of speelgoed veilig is

consumentExterne verkopers kunnen op winkelplatform bol.com eenvoudig speelgoed verkopen dat niet aan de gestelde veiligheidseisen voldoet. Onder meer speelgoedartikelen waar kinderen in kunnen stikken of producten die schadelijke stoffen bevatten, kunnen in de webshop verkocht worden.

7 reacties

  • Eddy De Pooter

    2 jaar geleden
    Ik dacht dat het CE-merkteken geen keurmerk is, en enkel wijst dat de fabrikant verklaart dat het voorwerp voldoet aan de voorschriften door de EG opgelegd. Dus enkel een verklaring. Dit in tegenstelling tot bvb CEBEC, KEMA, UL, CSA, enz., waarbij een erkend organisme een toelating geeft om het keurmerkteken aan te brengen na het keuren van het voorwerp. De EG keurt de voorwerpen niet alvorens de fabricant het CE-merkteken mag aanbrengen.
  • Dietrich Van Helder

    2 jaar geleden
    @Patrick Vandeputte, veilig speelgoed gaat wel iets verder dan kleine stukjes. De aanwezigheid van bepaalde weekmakers die gebruikt worden, het soort verf,... allemaal zaken die je niet kan zien. Heeft weinig te maken met het gezond verstand. Vandaar de noodzaak en correct gebruik van keurmerken.
  • Patrick Vandeputte

    2 jaar geleden
    Elk speelgoed is veilig als je het op en verantwoordelijke manier gebruikt.Iedereen met een beetje gezond verstand weet dat je geen kleine stukjes aan een klein kind moet geven als je niet constant bij bent. Alleen is dat het probleem. De hoeveelheid personen met gezond verstand neemt blijkbaar zienderogen af.
  • Nathalie Praet

    2 jaar geleden
    lego is niet gevaarlijk
  • Dirk Van den Bogaert

    2 jaar geleden
    Toch even oppassen met dat CE-keurmerk, er bestaat namelijk ook een Chinese versie waarbij de letters elkaar praktisch raken, daar waar de letters bij het echte Europese keurmerk uit elkaar staan. Tevens is het middelste beentje bij de Chinese E langer dan dat van de Europese. Iemand die het onderscheid tussen beiden niet kent ziet het wellicht pas wanneer ze naast elkaar liggen. De Chinese versie staat trouwens voor "China Export".