Fotomontage: Professor Ronnie Belmans (KU Leuven) en de kerncentrales van Doel.
Volledig scherm
Fotomontage: Professor Ronnie Belmans (KU Leuven) en de kerncentrales van Doel. © rv en JH / Photo News

Energiespecialist professor Ronnie Belmans na akkoord kernuitstap: “Vlaamse regering moet nu tandje bijsteken”

energieProfessor Ronnie Belmans (KU Leuven) is tevreden dat de federale regering vrijdag een akkoord bereikt heeft over de kernuitstap en vindt dat het nu aan de Vlaamse regering is om een tandje bij te steken. Dat heeft hij maandagochtend gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

61 reacties

  • Krista Thijs

    2 jaar geleden
    Eerst een lijst met de namen van de duizenden vrijwilligers die klaar staan om bij een ongeluk de troep op te ruimen in ruil voor een minuscule Belgische gevarenpremie + 6000 microsievert.Waar is dat noodplan? De prijs v electr w kunstm hoog gehouden om te verbloemen dat er de laatste dertig jaar vergeten is nieuwe kleinere centrales te bouwen en de oudste reactors ter wereld in bedrijf te laten,uw el rekening zal hierdoor niet omlaag gaan.Een ongeluk heeft geen kleur .
  • Dirk BERX

    2 jaar geleden
    @Jurgen Herbert, Tiens, ik meende nochtans dat dit een staatsgeheim was ! Maar los daarvan: Rusland en bondgenoot Kazachstan zijn wel de grootste leveranciers ter wereld, dus zal 40%, zoals de media schreven, wel dichter bij de waarheid liggen dan jouw 20%.
  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Alsof Engie die 2 reactoren zou verkopen ... Het zijn hun kippen met de gouden eieren, ze zullen er nog nooit zoveel aan verdiend hebben als de komende 13 jaar. Zeker nu de Belgische regering zichzelf en de Belgische elektriciteitsconsument met de rug tegen de muur heeft gezet.
  • Yana Rutte

    2 jaar geleden
    Altijd het argument dat de elektriciteitsproductie betaalbaar moet blijven... wel er draaien nu 7 kerncentrales, en wat is het resultaat? Dat het nooit zo duur geweest is... Dus die twee langer open houden gaat ineens de prijs drukken, vreemde logica.
  • Roland Vandeweghe

    2 jaar geleden
    Engie is verplicht geweest om een voldoende budget te voorzien voor de volledige ontmanteling van de kerncentrales. De onderhandelingen met engie kunnen simpel zijn ttz de centrales terug volledig in Belgisch bezit, de helft van het ontmantelingsbuget betalen aan België. Engie zal blij zijn er zo goedkoop vanaf te zijn. België zal blij zijn want energievoorziening terug in eigen beheer.