Zaak aanranding van 14-jarig meisje op Westerbegraafplaats ingeleid

 ©  fvv

De zaak rond zedenfeiten die zich hebben afgespeeld op de Westerbegraafplaats in Gent in mei vorig jaar, waarvan het 14-jarige slachtoffer na de feiten uit het leven stapte, is maandag ingeleid door de Gentse correctionele rechtbank. Twee meerderjarige verdachten moeten zich verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid, terwijl drie minderjarige verdachten naar de jeugdrechtbank verwezen werden.

lto
Bron: BELGA

Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake was van een groepsverkrachting op het kerkhof en er werd volgens de raadkamer geen rechtstreeks verband aangetoond tussen de feiten en de zelfdoding.

De feiten vonden plaats op 15 mei 2021 op de Westerbegraafplaats in Gent. Het meisje van 14 had die dag met een vriend afgesproken, maar er zouden nog vier andere tieners opgedaagd zijn. Het meisje zou aangerand zijn en beelden ervan zouden via sociale media verspreid zijn. Het slachtoffer zou de beelden gezien hebben en ze stapte vier dagen na de feiten uit het leven.

LEES OOK. Verdachten voor rechter voor ‘aanranding van eerbaarheid’ na zedenfeiten op kerkhof waarna slachtoffer (14) uit leven stapte

De politie kon vijf verdachten oppakken. Het ging om drie minderjarigen en twee meerderjarigen. De twee meerderjarige verdachten werden aangehouden op verdenking van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en het nemen of verspreiden van beelden van een persoon die een expliciete seksuele daad stelt en van wie de persoonlijke levenssfeer geschonden kan worden, maar de raadkamer verwees hen alleen voor aanranding van de eerbaarheid.

De rechtbank gaf maandag aan dat de twee meerderjarigen zich ook moeten verdedigen voor de eventuele verzwarende omstandigheid van de dood van het slachtoffer. De zaak wordt gepleit op 20 juni om 13.30 uur.

LEES OOK. Na verkrachting 14-jarig meisje op kerkhof: Westerbegraafplaats gaat ’s nachts op slot (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen