© rr

Vanaf zaterdag kan je inschrijven voor de Dodentocht

Bornem -

Wie wil deelnemen aan de 53ste editie 100km Dodentocht in Bornem, kan daar vanaf zaterdag 26 maart voor inschrijven. Vraag is of de 13.000 beschikbare plaatsen in een paar uur of eerder in een paar weken zullen uitverkocht zijn.

Guy Delforge

Twee keer kon de bekendste wandeltocht van het land niet worden georganiseerd door de coronamaatregelen. De organisatoren zorgden wel voor een alternatieve invulling, maar een echte Dodentocht kwam er niet. Nu wordt de 53ste editie voorbereid. De Dodentocht start traditiegetrouw op de tweede vrijdag van augustus, dit jaar is dat 12 augustus om 21u.

“We zijn klaar om zaterdag 26 maart om 9u de inschrijvingen van de 53ste Dodentocht te openen”, zegt Ilse Robyn van de organisatie. “Net zoals de voorbije jaren werken we ook deze keer met een deelnemerslimiet van 13.000 wandelaars. Niemand kan voorspellen hoe snel die beschikbare startnummers verkocht zullen zijn.”

Sinds 2018 werkt de Dodentocht met een deelnemerslimiet van 13.000 wandelaars. Bij de laatste echte editie van de Dodentocht in 2019 waren die beschikbare plaatsen in geen twee uur tijd verkocht. Het ging toen wel om een jubileumeditie, maar nu speelt natuurlijk het feit dat er twee jaar geen Dodentocht was.

57 euro

Deelnemen aan de 100km Dodentocht kost 57 euro. Daarin zit naast het diploma en de begeerde medaille onder meer medische assistentie in negen controleposten, veertien controle- en bevoorradingsposten waar je als wandelaar gratis fruit, speculaas, koeken, broodjes, koffie, thee, soep of sportdranken krijgt aangeboden.

“Inschrijven kan dus alleen online”, zeggen de organisatoren. “Groepsinschrijvingen kunnen niet meer, je kunt alleen individueel inschrijven. Wie voor iemand anders wil inschrijven, houdt best diens naam, adres, geboortedatum en e-mailadres bij de hand. Een inschrijving is pas definitief na de online betaling.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER