EPA
Volledig scherm
© EPA

Nestlé stopt verkoop KitKat en Nesquik aan Rusland

Voedingsmiddelenproducent Nestlé stopt met de verkoop van niet-essentiële producten in Rusland, waaronder repen van het merk KitKat en cacaodrank van Nesquik. Wel blijft de Zwitserse multinational voedingswaren verkopen aan Rusland die volgens het bedrijf essentieel zijn. 

0 reacties

  1. Antwerpse diamantsector financiert mee oorlog in Oekraïne: diamantgeld vloeit naar Russische oorlogsduikboten
    PREMIUM

    Antwerpse diamantsec­tor financiert mee oorlog in Oekraïne: diamant­geld vloeit naar Russische oorlogs­duik­bo­ten

    Antwerpse diamantairs betalen mee aan Russische duikboten die ingezet worden in de oorlog tegen Oekraïne. Dat blijkt uit onderzoek van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. De Antwerpse diamantsector betaalt jaarlijks miljarden aan een Russisch staatsbedrijf dat ruwe diamanten aanlevert. Dat geld vloeit grotendeels door naar de Russische staatskas en Poetin betaalt er zijn oorlog in Oekraïne mee. Het bedrijf in kwestie blijkt naast diamanten ook te investeren in oorlogsduikboten. Toch blijft de diamantsector zaken doen met Rusland, met dank aan de diamantlobby.
  2. EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteunen”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteu­nen”

    Geruime tijd had hij andere kopzorgen - een pandemie, energiecrisis en de inflatie - maar nu maakt Michel Doukeris (51) zich op voor de moeder aller sportzomers, waarin de biermerken van AB InBev in het zog van atleten mee in de spotlights staan. In een exclusief gesprek vertelt de Braziliaanse CEO van ’s werelds grootste bierbrouwer over de Belgische roots van zijn bedrijf, de groeiende populariteit van alcoholvrij bier en waarom overheden niet aan de zijlijn mogen toekijken wanneer cafés massaal de deuren sluiten. “Waar zullen onze zestienjarigen anders hun eerste job vinden om wat geld te verdienen?”