Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Privé-eilanden van Jeffrey Epstein staan te koop voor 113 miljoen euro 

Twee private eilanden in de Caraïbische Zee in Centraal-Amerika, die eigendom waren van de overleden miljardair Jeffrey Epstein, worden verkocht. De prijs zou kunnen oplopen tot 113 miljoen euro. Epstein werd in 2019 dood aangetroffen in zijn cel in New York waar hij vastzat op beschuldiging van sekshandel.

Twee privé-eilanden van de overleden Amerikaanse miljardair en zedendelinquent Jeffrey Epstein staan te koop voor 125 miljoen dollar, omgerekend 113 miljoen euro. Het gaat om de eilanden Little Saint James en Great Saint James. De eilanden liggen in de Caraïbische Zee en behoren tot de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Little Saint James, een van de twee eilanden van Epstein.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Jeffrey Epstein werd in 2006 voor het eerst aangeklaagd voor seksueel misbruik, hij zou zeker 40 minderjarige meisjes betaald hebben voor seks. In de jaren nadien kwamen nog meer zaken van seksueel misbruik naar boven. In 2019 werd hij in de gevangenis van New York dood aangetroffen. 

"Pedofieleneiland"

De eilanden kregen de bijnamen 'Eiland van Zonden' en 'Pedofieleneiland'. Epstein zou op die eilanden namelijk orgieën gehouden hebben met minderjarige meisjes. In een van de rechtszaken tegen Epstein werd beweerd dat een 15-jarig meisje probeerde het eiland te ontvluchten door weg te zwemmen. 

Op de eilanden werden ook vaak beroemdheden uitgenodigd. In maart 2006 - enkele maanden voor Epstein aangeklaagd werd - waren Stephen Hawking en andere hooggeplaatste fysici aanwezig op het eiland in het kader van een conferentie die door Epstein gefinancierd werd.

Maar ook de Britse prins Andrew zou een aantal keren het eiland bezocht hebben. De prins werd onlangs ook aangeklaagd voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en had een goede band met Jeffrey Epstein.

Een deel van de opbrengst van de verkoop van de eilanden zal gebruikt worden om rechtszaken en schikkingen te betalen.

Meest gelezen