Een archiefbeeld van een Deliveroo-bezorger.  ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Deliveroo bedankt jongeren die tussenbeide kwamen bij racistische uitlatingen tegen bezorger

Antwerpen -

Deliveroo heeft drie jongeren bedankt met een cadeaubon van 150 euro, omdat ze tussenbeide waren gekomen bij racistische uitlatingen tegen een fietskoerier van het bedrijf. “Elke persoon die voor waarden als inclusie en tolerantie opkomt, krijgt onze steun”, zegt Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo.

In onze rubriek ‘Allemaal Antwerpen’, vertelde Kapellenaar Sébastien Guinée vrijdag dat hij onlangs getuige was van racistische uitlatingen tegen een maaltijdbezorger van Deliveroo. Samen met zijn neef Frederick Paeshuys en een vriend, Tibo Aussems, kwamen ze tussenbeide en wachtte ze met de bezorger op de komst van de politie. “Een noodzaak om te doen, want jammer genoeg blijft racisme bestaan, ook in Antwerpen.”, vertelde Sébastien hierover. “Ik heb het gevoel dat onze generatie wel een klik heeft gemaakt en dat soort zaken niet meer laat passeren.”

Kapellenaar Sébastien Guinée. ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

Ook de medewerkers van Deliveroo lazen het verhaal van Sébastien en zijn vrienden in de krant. Het bedrijf nam contact op het met drietal om hen te bedanken. Ze kregen elk 150 euro aan Deliveroo-krediet. “Wij verwerpen elke vorm van racisme en staan we aan de kant van zij die racisme en agressie aanvechten”, zegt Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo. “Elke persoon die voor waarden als inclusie en tolerantie opkomt, krijgt onze steun. We zoeken ook nog contact met de betrokken koerier. Als bedrijf ondernemen wij ook stappen om koeriers te informeren over hun mogelijkheden en hen aan te moedigen om deze onacceptabele situaties aan de kaak te stellen.”

LEES OOK. ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik heb het gevoel dat onze generatie racisme niet meer laat passeren”

(jas)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER