AFP
Volledig scherm
© AFP

‘Spoorloze’ Russische defensieminister laat weer van zich horen op legerbijeenkomst na wekenlange stilte

De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe (66) heeft zich opnieuw in het openbaar laten zien én horen. Eerder deze maand verdween Sjojgoe uit de media, wat de geruchten voedde dat er misschien iets mis was met hem of met zijn relatie met president Vladimir Poetin. Sjojgoe houdt toezicht op de “speciale militaire operatie” in Oekraïne, zoals Moskou de oorlog zelf noemt.

13 reacties

  • Ivan de smedt

    2 jaar geleden
    dat hij zou uitgerangeerd zou zijn,is puur gissen,en indien zo,zullen ze het zeker niet in de openbaarheid brengen.het zou alleen maar hun totnutoe hun molitair falen bevestigen
  • Marcus Vadis

    2 jaar geleden
    Vermoedelijk uitgerangeerd, video niet recent, ben benieuwd.
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    De échte waarheid zullen we toch niet weten. Er had in de jaren 90 véél meer moeten gebeuren ipv altijd maar wantrouwen op te bouwen. Zie vandaag waar we staan.
  • Eddy DESMET

    2 jaar geleden
    Wanneer alles draait rond vriendjespolitiek, is competentie eerder bijkomstig. Dat Oekraïne tot nog toe de Rus wist te verbazen door moed en wilskracht én strijd voor behoud van hun vrijheid, daar had Rusland (lees Vladimir Poetin) geen rekening mee gehouden ... Vrijheid is een bijzonder kostbaar goed.
  • Bart Dekort

    2 jaar geleden
    Om de realiteit achter de feiten te kennen, moet men tijd spenderen om die realiteit zo correct mogelijk weer te geven. Dus waarom waardevolle tijd verspillen aan gissingen, die op los zand zijn gebaseerd? Wie echt weet wat er met deze oorlogscrimineel aan de hand was / is weten alleen ingewijden, en die gaan dat niet aan onze neus hangen.
  1. Wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het grotendeels droog”
    Play
    Update

    Waterover­last en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het groten­deels droog”

    Op dit moment valt er op de meeste plaatsen in ons land nog heel wat regen. Weerman Frank Duboccage stelt wel gerust en zegt dat de zwaarste regenval achter de rug is. De regenzone blijft vandaag nog even in het land, maar trekt langzaam weg richting Nederland. “In de loop van de avond zou het overal weer droog moeten zijn”, volgens Duboccage. Vannacht kregen enkele dorpen in Limburg en Antwerpen te maken met zwaar onweer en heel wat wateroverlast. Lokaal viel er tot wel 55 liter water per vierkante meter. In Lanaken was dat zelfs 88 liter, volgens de burgemeester Marino Keulen (Open Vld). Op verschillende plaatsen sloeg ook de bliksem in.
  2. Eerst lukrake inbraak, daarna 14-jarige jongen vermoord en bijna hand van agente afgehakt: wat bezielde zwaardaanvaller in Londen?

    Eerst lukrake inbraak, daarna 14-jarige jongen vermoord en bijna hand van agente afgehakt: wat bezielde zwaardaan­val­ler in Londen?

    De man die in het noordoosten van Londen een veertienjarige jongen op straat vermoordde met een zwaard omschrijft zichzelf op sociale media als een “mysticus” (iemand die overweldigd werd door een intense ervaring van het goddelijke; nvdr). Net voor die gruweldaad had Marcus Arduini Monzo lukraak ergens ingebroken en de vader des huizes verwond aan de nek. Een agente die tussenbeide wilde komen, verloor bijna haar hand.