Historisch kasteeltje De Panne onbewoonbaar na dakbrand: "Bewoners preventief naar ziekenhuis"

In De Panne heeft een zware brand gewoed in het bekende kasteeltje Houtsaeger. Het gebouw raakte zwaar beschadigd en is voorlopig onbewoonbaar. Drie bewoners werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn ongedeerd. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De brandweerzone Westhoek kreeg rond 18.10 uur een oproep voor een uitslaande dakbrand in een gebouw aan de Veurnestraat in De Panne. Bij aankomst van de eerste ploegen werd al snel duidelijk dat er versterking nodig was. Twee extra ladderwagens, een extra autopomp en meerdere tankwagens kwamen ter plaatse. De brand was na een uur onder controle.

"Het hoofdgebouw liep zware schade op aan het dak", zegt de brandweer. Het dak van de zijvleugel stortte volledig in en de lager gelegen verdiepingen raakten beschadigd door het bluswater. Het pand is tijdelijk onbewoonbaar.

Volgens burgemeester Bram Degrieck werden de drie bewoners uit voorzorg naar het ziekenhuis in Veurne gebracht. Zij zijn ongedeerd. De precieze oorzaak van de brand wordt nog verder onderzocht.

Meest gelezen