Van reusachtige graffiti in Antwerpen tot heroïsche wielerfoto: Wout van Aert verheven tot kunst

Wout van Aert is een fenomeen op twee wielen en ook dit seizoen bevestigt de Belgische kampioen zijn buitengewone vorm. Twee keer schoot hij al raak. Een straffe solo in de Omloop Het Nieuwsblad en een weergaloze koppeltijdrit met superknecht Christophe Laporte in de E3 Saxo Bank Classic. Voor fans redenen genoeg om de Keizer van Herentals te eren met prachtige kunstwerken.

Wouter van Biezen

De straffe stoten van ‘onze’ Wout zijn ook onze noorderburen niet ontgaan. Het Nederlandse graffiticollectief Kamp Seedorf heeft wortels in Amsterdam en Almere. Meestal bespuiten ze muren in heel Nederland met de beeltenissen van bekende voetballers, maar soms kijken ze over het muurtje om in België hun handen uit de mouwen te steken. En woensdag trok het groepje over de landsgrens om één van de grootste wielerhelden van het moment te huldigen. Het resultaat: een reusachtige graffititekening in de vorm van Wout van Aert. Chapeau!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is overigens niet de eerste keer dat de leden van Kamp Seedorf met hun stoute schoenen naar ons land trekken om er een kunstig project achter te laten. In dit geval hingen ze aan de Marnixplaats in Antwerpen straatbordjes op met daarop de tekst ‘Afhalen Roti Helmut Lottilaan’, een verwijzing naar de tekst van ‘Aldiedingen’, een liedje van de Nederlandse groep De Jeugd Van Tegenwoordig.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wielerminnend Vlaanderen wordt dezer dagen enorm verwent wat knappe beelden en illustraties betreft. De Amerikaanse fotografe Ashley Gruber toverde vrijdag tijdens de E3 Saxo Bank Classic, gewonnen door - wie anders - Wout van Aert, een schitterend plaatje uit haar fototoestel. De Nationaal kampioen scheurt in tricolore trui voorbij een groep juichende en roepende beenhouwers in hun werkkledij, met op de achtergrond de slagerij die uit een ver verleden lijkt te komen. Twee oer-Vlaamse concepten versmolten in één fantastische foto. Mooier wordt het niet. De foto die intussen gretig werd gedeeld op sociale media, gaat, naast de heroïsche overwinning van WvA, ongetwijfeld de geschiedenisboeken in.

 ©  Gruberimages.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER