Will Smith met zijn echtgenote.

Will Smith excuseert zich voor klap tijdens Oscars: "Grap over Jada's ziekte werd me te veel, ik reageerde emotioneel"

Hollywoodacteur Will Smith heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor de mep die hij tijdens de Oscars uitdeelde. Hij richt zich in een Instagrambericht tot komiek Chris Rock en de Oscarorganisatie. De grap over zijn vrouw deed hem emotioneel reageren. "Geweld in al zijn vormen is giftig en destructief. Mijn gedrag was onaanvaardbaar", schrijft Smith.

"Grappen ten koste van mij maken deel uit van de job, maar een grap over Jada's medische aandoening (alopecia, red.) werd me te veel en ik reageerde emotioneel", aldus Smith. Hij verontschuldigt zich tegenover collega Chris Rock: "Ik ging mijn boekje te buiten en ik was fout. Ik schaam me en mijn acties zijn geen reflectie van de man die ik wil zijn. Er is geen plaats voor geweld in een wereld vol liefde en goedheid."

Mijn acties zijn geen reflectie van de man die ik wil zijn

Will Smith

Smith verontschuldigt zich ook tegenover de Academy, de producers van de Oscaruitreiking, de aanwezigen, de kijkers, de Williams- en de "King Richard"-familie. "Ik betreur het ten zeerste dat mijn gedrag een anders zo mooie dag voor ons allemaal heeft besmeurd", zegt Smith.

Hij besluit met de boodschap dat het voor hem a work in progress is, met andere woorden: hij werkt aan zichzelf. Wellicht slaat die passage voor een stuk ook op zijn jeugd en het familiale geweld thuis. In zijn autobiografie stelt Smith dat hij zich schuldig voelt - zelfs een lafaard - omdat hij passief toekeek hoe zijn moeder aangevallen werd.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences maakte gisteren bekend een onderzoek te voeren naar het incident. "Er zullen consequenties zijn", klinkt het. Maar de organisatie zegt er meteen bij dat Smith zijn Oscar niet zal verliezen. Hij won gisteren het felbegeerde beeldje voor beste mannelijke hoofdrolspeler voor zijn prestaties in "King Richard". Chris Rock had eerder op de dag laten weten geen aangifte te zullen doen tegen Smith.

Bekijk hier het bewuste moment waarop Will Smith naar Chris Rock toegaat en uithaalt:

Videospeler inladen...

Gisteren leek Jaden Smith (23), de zoon van Will en Jada, op Twitter ook te reageren op de uithaal van zijn vader, maar dan op een goedkeurende manier. "Zo lossen we dat op", tweette hij kordaat. 

Vlak na de klap was het acteur Denzel Washington die Will Smith aansprak om hem te kalmeren. "Op je hoogtepunt moet je voorzichtig zijn, want dan komt de duivel om de hoek loeren", waarschuwde Washington zijn emotionele collega.

Meest gelezen