Politie AMOW waarschuwt voor malafide dak- en gevelreinigers

In de gemeenten Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel gaan malafide dak- en gevelreinigers rond. De politie waarschuwt inwoners om niet in te gaan op hun diensten. "Ze werken met producten die schadelijk kunnen zijn en de totale eindfactuur blijkt uiteindelijk veel meer dan  wat er afgesproken is", zegt Fred Scrayen van de politiezone.  

Het is niet de eerste keer dat het fenomeen van malafide dak- en gevelwerkers de kop opsteekt. Eerder kregen ook andere gemeenten hiermee te maken. Maar nu lijkt er een bende actief te zijn in de gemeenten Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel. "Zij komen spontaan hun diensten aanbieden en beloven je ontzettend veel", zegt Fred Scrayen van de politiezone AMOW. "Zij proberen zonder offerte de werken uit te voeren en gebruiken daarbij zeer agressieve producten die schadelijk kunnen zijn voor de mens, maar ook voor dak of gevel."

Het prijskaartje valt altijd duurder uit, aangezien er geen offerte werd opgesteld die vooraf werd goedgekeurd

Fred Scrayen, woordvoerder politiezone AMOW

"Deze manier van werken kan tot heel wat problemen leiden", gaat de woordvoerder verder.  "Door de producten die ze gebruiken, kan er dus schade zijn aan de oppervlaktes. Maar er is vooral heel veel discussie achteraf over de prijs van de uitgevoerde werken. Want er wordt geen offerte opgesteld en de vooraf mondelinge afgesproken prijs valt uiteindelijk duurder uit, aangezien er bijvoorbeeld plots allerlei meerkosten worden aangerekend. Vandaar roepen wij de mensen op om altijd een offerte te laten maken, zodat ze niet voor een verrassing komen te staan. En zo kunnen ze ook een schadevergoeding vragen, moest er schade zijn." 

Sowieso is het volgens de politiewoordvoerder altijd beter om zelf een firma te contacteren en om niet in te gaan op mensen die thuis aanbellen. "Erkende firma's hebben altijd een leurderskaart die ze kunnen voorleggen", zegt Scrayen. "Daar kan je altijd naar vragen, maar die firma's gaan niet zelf hun diensten aanbieden, je moet die zelf contacteren." 

Meest gelezen