Aannemer stort bouwafval in voortuin in Sint-Stevens-Woluwe omdat klant factuur niet betaalt

De voortuin van een huis in Sint-Stevens-Woluwe is herschapen tot een stort. De eigenaar van het huis liet werken uitvoeren door een aannemer, maar hij betaalde de factuur niet. Uit wraak heeft de aannemer bouwafval gestort in de voortuin, de eigenaar is met de noorderzon verdwenen.

Neen, dit is geen recyclagepark of opslagplaats voor bouwafval, maar een voortuin in de Tiendeschuurveld in Sint-Stevens-Woluwe bij Zaventem. Het stort ligt er al maanden, en ook burgemeester van Zaventem Ingrid Holemans (Open VLD) heeft het tijdens een wandeling al zien liggen: “Het is degoutant hoe het erbij ligt. Blijkbaar heeft de eigenaar van het huis werken laten uitvoeren, maar zijn facturen niet betaald. De aannemer heeft zich willen wreken en is stelselmatig bouwafval van andere werven komen dumpen in de voortuin. Zo is de hoop blijven groeien tot wat er nu ligt.”

Eigenaar verdwenen

Volgens een buurman is de eigenaar van het huis al sinds juli vorig jaar vertrokken, hij zou naar Afrika verhuisd zijn. “We hebben adressen gevonden in Brussel van mogelijke mede-eigenaars. We proberen hen te contacteren, want iemand moet hier verantwoordelijkheid nemen”, zegt burgemeester Holemans.

Sowieso is het een ingewikkelde zaak, want zowel de aannemer als de eigenaar van het pand is voor een stuk verantwoordelijk. "De aannemer mag daar niet zomaar storten en moet daarvoor een boete krijgen, en de eigenaar is verantwoordelijke om zijn eigendom te onderhouden.  De gemeente kan het afval wel weghalen, maar iemand zal dat moeten betalen. We gaan dus op zoek naar de betrokkenen, en dat zal niet makkelijk worden. Uiteindelijk zullen we het wel opruimen, maar mogelijk krijgt dit verhaal wel een vervolg in de rechtbank”, aldus Ingrid Holemans.

Meest gelezen