© ss

Hondenfokker doodt acht puppy’s door ze in diepvriezer te steken

Een 63-jarige hondenfokker is afgelopen week verschenen voor de rechtbank in het Engelse Hampshire op beschuldiging van dierenmishandeling. Naar verluidt had de vrouw acht pasgeboren puppy’s gedood door ze in de diepvriezer te steken.

nadb

Margaret Peacock (63) vreesde dat de puppy’s genetische afwijkingen zouden hebben omdat hun ouders broer en zus waren. Daarom had ze contact opgenomen met verscheidene dierenartsen met de vraag om de diertjes te euthanaseren.

Omdat er volgens de dierenartsen niets mis was met de bordercollies, hadden ze geweigerd om haar te helpen. Daarop slingerde Peacock hen telefonisch meermaals dreigementen naar het hoofd. In een derde telefoontje informeerde ze de receptioniste dat ze het probleem zelf wel zou oplossen.

“Ze belde om te zeggen dat de puppy’s al tien minuten in de diepvriezer zaten, maar dat ze nog steeds niet dood waren”, zegt aanklager Andrew Austin. “Ze zei dat de dierenartsen er zelf voor gezorgd hadden dat de diertjes de ergst mogelijke dood hadden gekregen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een dag later dumpte de vrouw - die veertien jaar lang bij het Royal Army Veterinary Corps zat - een zak met de acht puppy’s bij de dierenarts. Een hondje leefde nog, maar moest geëuthanaseerd worden. Bij een huiszoeking door de dierenorganisatie RSPCA werd bovendien nog een negende pup gevonden. Uit onderzoek bleek het dier omgebracht te zijn met een klap op zijn kop.

Fiona Tayler, die instaat voor de verdediging van Peacock, benadrukte dat de vrouw heel gestresseerd was en dat ze het probleem zo snel mogelijk wou oplossen. Zo wou ze voorkomen dat de moeder gehecht raakte aan haar puppy’s. Ze benadrukte bovendien dat de broodfokker een uitstekende reputatie had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer