Vioolbouwer Ludo Wevers is één van de ambachtelijke ondernemers die zijn deur openzet voor toeristen in Genk. © Chris Nelis

Dankzij Duitsers en Nederlanders telde Genk 1,8 miljoen toeristen in 2021

GENK -

1,8 miljoen toeristen hebben vorig jaar Genk bezocht. Dat spectaculaire aantal is te danken aan corona. Duitsers en Nederlanders verkozen immers het vliegtuig te laten staan en voor kortbijvakanties te gaan.

Één en ander liet schepen van Toerisme Karel Kriekemans woensdagmiddag weten tijdens de voorstelling van nieuwe initiatieven in het kader van het toeristisch seizoen voor dit jaar. Behalve met de sterkhouders zoals Bokrijk, C-Mine, Kattevennen, Labiomista en het Thor Park wil de stad toeristen nog meer aantrekken door vakmanschap in de etalage te zetten. Vijftien lokale ambachtelijk ondernemers doen hun deuren open voor iedereen die de stiel erachter wil leren kennen. Zo kunnen bezoekers onder meer een goudsmid, een brouwer, een imker, een modeontwerper, houtbewerkers, kunstenaars, een mandenvlechter en een bakker van Scandinavische broden aan het werk zien.

Ambassadeurs

“We hebben hiervoor een nieuw magazine uitgebracht”, gaat Kriekemans verder. “Daarin komen de ambachtelijke ondernemers uitgebreid aan het woord. Zo krijg je inzicht in hun passies. Gekoppeld hieraan hebben we ook een fietslus uitgewerkt. Op die route passeer je plaatsen waar die mensen hun ambachten uitoefenen en waar je als bezoeker je neus kan binnen steken. Je krijgt de kans om een gesprek aan te gaan met bijvoorbeeld porseleinkunstenaar Piet Stockmans, mode-ontwerper Matteo La rosa en kunstenares Denise Gielen.” In een tweede concept, waarop ook de nieuwe toeristische brochure focust, gaat de aandacht uit naar toeristische producten. “En voorts naar topactiviteiten voor alle leeftijdscategorieën”, gaat Kriekemans verder. “We bieden de toerist prachtige natuur, cultuur- en shopplezier. Voor ontspannende fietsroutes hebben we een nieuwe kaart uitgewerkt. In de brochure kan de bezoeker ook kennismaken met acht Genkse ambassadeurs. Zij vertellen hoe ze in Genk terecht kwamen en waar voor hen de mooie maar geheime plekjes liggen. We garanderen dat degenen die een weekendje in Genk boeken zich geen moment zullen vervelen.”

(Chris Nelis)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer