Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld). © BELGA

Oorlog, vluchtelingen en corona duwen begroting nog dieper in het rood: ruim 2,5 miljard euro extra uitgaven

Terwijl de regering donderdag opnieuw probeert haar begroting op orde te krijgen, hangt er een schaduw van onzekerheid over de Belgische rekeningen. Het enige waar geen twijfel over bestaat, is dat de put alleen maar dieper wordt. De Oekraïnecrisis, coronaprovisies en investeringen in defensie zouden de extra uitgaven naar meer dan 2,5 miljard euro stuwen.

102 reacties

  • Eric Vercouillie

    2 jaar geleden
    alleen al de btw op de verhoogde energie prijzen dekt dit al en niet de taxen vergeten bijrekenen .Gemakkelikk 5 miljard. Ge hebt nog over .Verdelen onder de ministers voor geleverd werk ? Een.prestatiebonus?
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    Het belangrijkste staat niet bij de opsomming in de titel. WANBELEID!
  • Eddy Lefere

    2 jaar geleden
    De staat weet altijd iets de gewone mens kan er niet aandoen dat er oorlog is maar mogen wel de kosten helpen dragen. Kunnen hun eigen burgers nog niet helpen.
  • Heinz Rumes

    2 jaar geleden
    En het zal nog veel slechter gaan als de belastingen en accijnzen op benzine en diesel zullen vervallen als wij allemaal elektrisch rijden, dank je Groen, wij kiezen nooit meer op jullie, jullie kosten te veel uit onze portemonnee.
  • Paul Geeraerts

    2 jaar geleden
    Ik vraag me wel af hoe ze dat betalen als ze al in schuld staan. Als mijn rekening nog maar één dag onder nul staat, word ik bestookt met bank meldingen , extra intrest enz. Maar de staat kan onbeperkt uitgeven . Vroeg of laat moeten wij daar toch voor opdraaien. Dus vadertje staat, als er geen geld is moet je pok niks uitgeven.