Foto: James Arthur Photography

Organisator van Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen: "We zullen strooien waar het glad ligt"

De organisator van de Ronde van Vlaanderen voor wielerliefhebbers inspecteert het parcours zodat alle 16.000 deelnemers er morgen veilig voorbij kunnen. Door de vrieskou kan het er gladder zijn dan anders. "Als het te gevaarlijk is, zal er extra gestrooid worden", zegt woordvoerder Gert Van Goolen van de organisator Peloton. 

De lage temperaturen en sneeuwbuien waren vandaag ook voelbaar in de Vlaamse Ardennen. Morgen vormen die het hoofdtoneel voor 16.000 liefhebbers die de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen zullen rijden. Om de liefhebbers gerust te stellen, monitort de organisatie het parcours nog een laatste keer. "Op de beelden die we binnenkrijgen zien we dat het parcours er nu al sneeuwvrij bij ligt, dus dat is al goed nieuws", zegt woordvoerder Gert Van Goolen.

Laatste controle

Ook de politiezone Vlaamse Ardennen zal morgenochtend tussen 04.00 uur en 05.00 uur een controle doen op het parcours. "Op de plekken waar zij oordelen dat het glad of niet veilig is, worden de strooiwagens opnieuw langsgestuurd."

De organisatie laat nog weten dat het aan de verschillende hellingen ook lokale omleidingen voorziet, mocht het te glad zijn. Ook zullen er thermische dekens zijn voor de renners aan de aankomst. 

Meest gelezen