© RTL

Nieuwe wending in mysterieuze zaak van verdwenen gezin: zus en schoonbroer opgepakt

Er zijn zondagochtend twee personen opgepakt in het onderzoek naar het Franse gezin dat enkele weken geleden verdween in de streek rond Nantes. Het gaat om de zus en de schoonbroer van de vader van het vierkoppige gezin. De speurders volgen momenteel de piste van een familiaal geschil.

mtm

Het echtpaar Brigitte (59) en Pascal (49) Troadec en hun twee kinderen Sébastien (21) en Charlotte (18) zijn al sinds 17 februari vermist. Brigitte Troadec moest normaal gezien maandag 20 februari haar werk als belastingambtenaar in Nantes hervatten, terwijl haar man vrijdag al opnieuw op zijn werk had moeten verschijnen. Van beiden was echter geen spoor.

© AP

Het was de zus van mama Brigitte die de politie verwittigde over de onrustwekkende situatie. Agenten braken binnen in het huis in Orvault (een voorstad van Nantes), waar de Troadecs al tien jaar woonden. De bedden hadden geen lakens, er werden geen tandenborstels gevonden in de badkamer en meerdere etenswaren waren al een tijd vervallen. Bovendien stak de wasmachine vol met linnen en lagen lakens gewoon open in huis. Speurders vonden daarnaast sporen van weggevaagd bloed op de trap. En er werden bloedsporen gevonden op een gsm en een paar sokken.

Vermoord?

Zondagochtend werden twee personen opgepakt in het Franse Brest: het gaat om de zus en de schoonbroer van Pascal. Beiden werden aangehouden. De speurders zouden volgens Franse media uitgaan van een familiaal geschil. Eerder werd ook zoon Sébastien al als verdachte beschouwd, omdat hij verontrustende tweets de wereld had ingestuurd.

© AFP

Werd het gezin vermoord? Er werden nog geen lichamen gevonden, maar door de hoeveelheid bloed die werd aangetroffen in de woning, gaat procureur-generaal van Nantes Pierre Sennès er toch van uit dat de gezinsleden op z’n minst zwaargewond zijn. “Vermoedelijk overleefden ze het niet”, verklaarde hij eerder al. “Alleen van Charlotte troffen we geen DNA aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer