©  BELGA

Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt Wout van Aert: “Ook profsporters kunnen best volledig uitzieken”

Geen Wout van Aert morgen in de Ronde van Vlaanderen. Corona trof onze landgenoot op het meest ongelegen moment. Met Sonny Colbrelli en Tim Declerck in het achterhoofd stelt zich nu de vraag of Van Aert wil 100% fit geraakt tegen Parijs-Roubaix binnen enkele weken. Viroloog Marc Van Ranst denkt alvast dat het beter zou zijn voor de Belgische kampioen om ook die koers aan zich te laten voorbijgaan.

Jens Jacobs

Wout van Aert verschijnt morgen met zekerheid niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen. De Belgische kampioen was de voorbije weken in goeden doen, maar een coronabesmetting houdt hem nu aan de kant.

Zijn afwezigheid in de Ronde zorgt ook meteen voor vraagtekens bij een mogelijke deelname aan Parijs-Roubaix binnen enkele weken. De afgelopen weken en maanden kampten namelijk heel wat renners met gezondheidsproblemen na een coronabesmetting. Viroloog Marc Van Ranst is alvast duidelijk. Hij denk dat Van Aert beter niet aan de start verschijnt van de kasseiklassieker.

“De kans op Roubaix hoort niet fiftyfifty te zijn maar nul. Na een corona-infectie mag het lichaam (en dus het hart) niet te snel overbelast worden. Wout Van Aert zal Parijs-Roubaix winnen, maar niet dit jaar. Ook profsporters kunnen best volledig uitzieken en dan rustig opbouwen”, aldus Van Ranst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen