©  Alexander Meeus

Van Pilar tot Den Draak: de favoriete Antwerpse eet- en drinkplekken van Aster Nzeyimana

Als presentator van het sportmagazine Extra Time trad Aster Nzeyimana (28) midden januari in de voetsporen van Frank Raes. Hij is naast sportanker voor Het Journaal (VRT) ook commentator bij voetbalwedstrijden én de motor achter de populaire podcast 90 minutes.

Peter Briers

ONTBIJT


Vers Zuid/Eilandje

Kloosterstraat 187, 03-501.07.04

Van Schoonbekeplein 15, 03-886.40.85

www.verszuid.be

“Ontbijten is mijn ding niet, ik houd meer van een uitgebreide brunch. Brunchen we thuis of op een bank in de stad, dan lopen we voor een box langs bij Vers Eilandje of Vers Zuid, niet toevallig ook de plaats waar de lekkerste broodjes van de stad worden geserveerd. Je betaalt wat meer dan bij andere restaurants, maar je krijgt ook extra waar voor je geld: verse groenten en fruit, en altijd van een prima kwaliteit. Ook lekker zijn de smoothies en vruchtendrankjes, zoals het appelsapje met gember.”

 ©  RR

LUNCH


Native

Muntstraat 8, 0470-63.77.51

www.native.bio

“Native is een sfeervolle biobistro, met een houten interieur en een eigen filosofie: de keuken is volledig gebaseerd op seizoensgebonden, duurzame en lokale ingrediënten. Eten doe je als klant op het ritme van de natuur, wat de normaalste zaak van de wereld hoort te zijn. Die aanpak vertaalt zich in een geregeld wisselende kaart en verrassende gerechten. Een tijdje geleden at ik er hutsepot op basis van typische herfst-groenten, zoals pompoen. Hutsepot klinkt misschien banaal, maar het smaakte heerlijk.”

 ©  RR

DINER


Pilar

Leopold de Waelplaats 34, 03-292.65.10

www.hotelpilar.be

“Het restaurant van Hotel Pilar associeer ik voor altijd met de bouchot-mosselen die ik er ooit heb gegeten. Ik hoop dat de chef dit gerecht tijdens de zomermaanden opnieuw op de kaart zet, want de smaak is onevenaarbaar. Wat deze locatie verder nog bijzonder maakt, is de mogelijkheid om na het diner rustig wat na te kaarten in de bar, bij bijvoorbeeld een heerlijk wijntje. Dat kan ook buiten, op het mooie terras. De hele accommodatie heeft een positieve uitstraling en daar hou ik wel van.”

 ©  RR

BAR


Den Draak

Draakplaats 1, 03-290.53.04

www.dendraak.be

“Ik ga graag stappen en heb intussen al veel leuke bars en cafés in de stad leren kennen. Sinds een half jaar zijn mijn vriendin Lize (actrice Lize Feryn, red.) en ik helemaal wild van Den Draak. Wij raakten al tijdens ons eerste bezoek in de ban van de gastvrije sfeer op deze plek. Het is een open-minded LGBTQ-café, wat maakt dat iedereen er welkom is. Ik voel me hier thuis, onder meer dankzij de lekkere wijn en de grote toog, waarop zelfs gedanst kan worden. Zowat elke weekendavond draait hier uit op een uitbundig feestje.”

 ©  Wim Hendrix