Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Dankzij Europese wet kan je binnenkort weten hoeveel jouw collega’s verdienen

Altijd al willen weten hoeveel uw collega’s verdienen? Binnenkort kan het. Europa zette vandaag het licht op groen zodat elke werknemer die info kan opvragen. “Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen voor hetzelfde werk. Nu krijgen ze een sterkere positie in loononderhandelingen”, hoopt Europees parlementslid Sara Matthieu (Groen). 

72 reacties

  • Wim Offermans

    2 jaar geleden
    Ken je dan ook hun productiviteit, als je dan alles wil weten?
  • Nico Herbots

    2 jaar geleden
    In bv Nederland is het de gewoonste zaak van de wereld om over je loon te praten. In België niet, waardoor de verschillen soms hallucinant zijn. Binnen hetzelfde bedrijf, voor dezelfde functie, zelfde uren, diploma, verantwoordelijkheid, inzet en anciënniteit ... Hier geldt, in sectoren waar er geen barema's zijn, dat wie het hardst van zich laat horen, het meest verdient. Effectieve prestaties spelen een veel te kleine rol, personal sales een veel te grote. Hoog tijd voor wat transparantie.
  • Mimi Melaerts

    2 jaar geleden
    Dat lijkt mij een schending van de privacy.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    2 jaar geleden
    Er is geen arbeidscontract of afspraken tussen u en uw werkgever. Alles moet gedaan worden om het bedrijf boven water te houden, daarom moeten werknemers minstens 4 x hun salaris presteren.
  • Willy Devroey

    2 jaar geleden
    De wet op de privacy is dus voor de vuilbak. Dat zal heel wat naijver en tweedracht brengen. Anderzijds komt aan het licht wie bevoordeeld wordt door zijn baas. Heb het indertijd zelf ondervonden dat sommigen3mio bonus kregen en anderen 300.000BF. Was schering en inslag in grootste Belgisch/Nederlandse bank. "Fijne" bazen waren het in die afdeling. Zelf carriere gemaakt op het werk van anderen en uiterst bezorgd om de vriendjes.