(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

Meer dan 1,6 miljoen snelheidsovertreders betrapt in Vlaanderen: “Nog steeds groot probleem”

In de eerste helft van 2021 zijn meer dan 1,6 miljoen bestuurders in Vlaanderen betrapt op te snel rijden. Meer dan een kwart van de bestuurders (27,4 procent) reed meer dan tien kilometer per uur boven de toegestane limiet. Dat meldt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) op basis van cijfers van de federale politie.

34 reacties

  • Patrick Van Assche

    2 jaar geleden
    De snelheidslimieten moeten niet omlaag maar terug omhoog. Bij redelijke snelheidslimieten zullen mensen veel meer geneigd zijn zich er aan te houden. Wat de verkeersveiligheid ten goede zal komen. Maar dat heeft onmiskenbaar financiële effecten.
  • Andté Herbots

    2 jaar geleden
    De Staat heeft het liefst dat ge te snel rijd en de boete die ge dan krijgt is goed om het begrotingstekort van meer dan 20 miljard te verlagen.
  • Andy Van de velde

    2 jaar geleden
    Ga maar eens een week op de scheldelaan staan aan de BASF, daar moet je 70 op een 2baans vak met middenberm en vliegen de vrachtwagens je voorbij tegen 90!
  • Marc Suys

    2 jaar geleden
    Voor mij mogen ze nog veel meer flitsen. Ik vind het echt niet moeilijk om mij aan de toegestane snelheid te houden. Zulke boetes zijn te vermijden, zo simpel is het.
  • Sofie Vanderhoogerheide

    2 jaar geleden
    de sterke uitbreiding van de zone 30, 50 km per uur waar men vroeger 90 km/uur mocht rijden (in tussentijd nog even 70 km per uur geweest) zonder dat de wegen werden aangepast. En dan te bedenken dat het grootste deel gewoon in de schatkist verdwijnt en niet naar het verkeersveiligheidsfonds om de wegen veiliger te maken.