© ema

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dieven stelen dure rolstoel uit garage van andersvalide

Inbrekers gingen zaterdagnacht aan de haal met de elektronische rolwagen van Paul Heymans (46) uit Arendonk, die deels verlamd is. “Wie doet zoiets? Ik ben lelijk ontriefd”, zegt hij. “Ik gebruikte de rolstoel vooral om langere ritten te maken.”

Ivo en Eddy Meulemans

Paul Heymans had zaterdag bij zich thuis in de Wippelberg een feestje met vrienden van zijn oud-leidingsploeg van de Chiro. Rond 1u hielp een kameraad hem mee in bed. Amper tien minuten later hoorde hij gestommel in de keuken.

“Ik was nog niet in slaap gevallen. Hela! riep ik luid. Ik hoorde de daders weglopen”, vertelt Paul. “Nadien heb ik mijn vader gebeld.” Vader Staf stelde vast dat de tablet van zijn zoon van het aanrecht was verdwenen. Hij heeft daarna nog een toertje rond het huis gemaakt en gecontroleerd of de garage in de tuin nog slotvast was.

De vader bracht de nacht door in de logeerkamer van zijn zoon. Toen hij ’s ochtends rond 7.30u buiten keek, zag hij bandensporen in het gazon. “Het cilinderslot van de garagedeur bleek te zijn uitgeboord. De dieven hadden mijn elektronische rolwagen, een Storm 4, ontvreemd”, zegt Paul. “Ook het oplaadsysteem werd meegenomen. Het voertuig was bijna drie jaar oud.”

De politie kwam zondag ter plaatse voor een sporenonderzoek. “Aan het einde van de oprit is te zien dat ze met de rolwagen naar rechts zijn gereden, richting brug 4”, zegt Paul. “De rolwagen weegt ongeveer 200 kilogram. Je hebt een loopplank, een lift of flink wat mankracht nodig om het gevaarte in een bestelwagen te laden.”

Paul liep bijna zeventien jaar geleden een zogenaamde dwarslaesie op, een breuk van het ruggenmerg. Sindsdien is hij verlamd vanaf de borst. Wie zaterdagnacht iets verdachts heeft opgemerkt, neemt best contact op met de lokale politie Kempen Noord-Oost.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER