©  REUTERS

EUROPA LEAGUE. Drie keer 1-1: FC Barcelona kan niet winnen, geen winnaar in aangenaam duel tussen Leipzig en Atalanta

Donderdagavond stonden er vier heenwedstrijden op het programma in de kwartfinales van de Europa League.

Vincent Van Genechten

RB Leipzig kreeg in een partij die al in de vooravond begon mede-outsider Atalanta Bergamo over de vloer in de Red Bull Arena. De bezoekers scoorden eerst in Oost-Duitsland, met een knappe dribbel en dito knal van Luis Muriel.

Na de pauze kreeg Leipzig een penalty, maar André Silva knalde die op doelman Juan Musso. Maar amper een minuut later schoot Davide Zappacosta de bal voorbij zijn eigen doelman: 1-1. Meteen de eindstand.

Ook Frankfurt en FC Barcelona speelden 1-1 gelijk. De thuisploeg leek voor de rust een penalty te krijgen, maar de VAR keurde die beslissing van scheidsrechter Srdjan Jovanovic af. Meteen na de koffie kwam Eintracht dan toch op voorsprong na een heerlijke knal van Ansgar Knauff. Na een mooie combinatie legde Ferran Torres de eindstand vast.

Jason Denayer bleef 90 minuten lang op de bank bij Olympique Lyon, dat voor de derde 1-1 van de Europa League-avond zorgde op bezoek bij West Ham. Aaron Cresswell kreeg rood bij de Engelse, die wel op voorsprong kwamen via Jarrod Bowen. Tanguy N’Dombele zette de bordjes na een dik uur opnieuw gelijk voor de Franse bezoekers.

Sporting Braga won met 1-0 van de Rangers. Abel Ruiz scoorde in de 40ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd in het Estádio Municipal de Braga.