© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

thumbnail: null
thumbnail: null

STVV haalt opgelucht adem: blessure Vetokele valt mee

Clubdokter Koen Pansaers en heel STVV haalden zondag opgelucht adem. Er werd in eerste instantie een beenbreuk gevreesd bij Igor Vetokele, die met de ambulance weggevoerd werd, maar een echo en RX brachten min of meer goed nieuws. “In die zin dat we weten dat er geen breuk is”, aldus Pansaers. “Maandag volgt nog een NMR om beter te kunnen zien wat er wel aan de hand is, maar we zijn vrij zeker dat het niet ernstig is.”

gus

“Het was niet zo zeer door de impact van de tackle van Blondelle dat Vetokele zich blesseerde, wel omdat hij zijn onderbeen ook nog verdraaide”, aldus Pansaers. “Maandag wordt duidelijker hoe lang Vetokele buiten strijd is.”

Pansaers kwam ook nog even terug op Boli, die met masker zou invallen, maar net voor de spits het veld betrad, zwierde hij het zwarte beschermstuk aan de kant. “Ik til daar niet te zwaar aan. Op zich zou dat masker hem een veiligheidsgevoel kunnen geven, maar ook niet meer dan dat. De neus is gebroken, niet meer of minder. Gezien hij niet met een hersentrauma te maken kreeg à la Petr Cech destijds, zag ik het masker niet als een echte verplichting.”

Aangeboden door onze partners