©  BELGA

Dikke kers op de kampioenentaart! Westerlo legt er zes in het mandje tegen Moeskroen

Vijf dagen na de titelviering gaf Westerlo op een gala-avond in Moeskroen het seizoen nog wat extra glans. Met twee doelpunten voor en vier na de rust veegde het team van Jonas De Roeck de vloer aan met Moeskroen. Voor de Kemphanen de zeventiende zege van het seizoen.

Bart D’haene

Kampioen Westerlo stond met een onuitgegeven elftal aan aftrap in het Stade Le Canonnier. Lukas Van Eenoo en Igor Vetokele kregen rust en zaten niet in de wedstrijdselectie. Roman Neustädter maakte zijn debuut bij Westerlo en Koen Van Langendonck stond voor de tweede keer dit seizoen - op 4 maart verving hij David Jensen tegen Deinze - onder de lat. Een bedrijvige Thomas Van Den Keybus stak als eerste zijn neus aan het venster. In de achtste minuut was zijn schot te centraal gericht en twee minuten later zag scheidsrechter Debeuckelaere geen strafschop in de tik die de huurling van Brugge in de zone van de waarheid kreeg.

Seigers geschorst

Net voor het verstrijken van het openingskwartier ging de bal wel op de stip. De doorgebroken Maxim De Cuyper werd omvergelopen door Manuel Angiulli. Kyan Vaesen stuurde Parfait Mandanda naar de verkeerde hoek.

Amper eén minuut later kroop Vaesen in de rol van de aangever. Zijn voorzet vanop rechts werd aan de tweede paal door De Cuyper eenvoudig binnengetikt. Meteen het sein voor de bezoekers om de voet van het gaspedaal te halen.

 ©  BELGA

Moeskroen herstelde het evenwicht en Eric Bocat nam Van Langendonck onder vuur. De Westelse doelman duwde de bal in hoekschop. De ingevallen William Simba strafte slecht verdedigen bijna af en na een solo-actie besloot Bocat ver naast. Toch kwam de aansluitingstreffer op het bord. Van Langendonck redde de meubelen op een schot van Myny, maar in de rebound kopte Teddy Chevalier van dichtbij binnen. Enkele minuten daarvoor slikte Rubin Seigers zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij het prestigeduel van volgende week zaterdag tegen RWDM mist.

Tweede voor De Cuyper

Net voor het uur hadden de Kemphanen zoals in de eerste helft aan één minuut doorduwen genoeg om twee doelpunten tegen de touwen te prikken. Opnieuw op aangeven van Vaesen scoorde De Cuyper zijn tweede van de avond en zijn zesde goal van het seizoen. Seconden later stak de ongelukkige Angiulli een handje toe. Erdon Daci ging met zijn terugspeelbal aan de haal en liet Mandanda kansloos. Voor de Macedoniër doelpunt nummer tien van deze campagne.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar de oscar voor het mooiste doelpunt van de avond ging naar Fréderic Duplus. Hij trapte de bal prinsheerlijk in de linkerhoek. Van Langendonck kon er alleen nog met vingertoppen bij. Westerlo reageerde via de ingevallen Tibo Persyn. Hij werkte een voorzet van Daci aan de tweede paal binnen. Voor Persyn het eerste doelpunt in het shirt van Westerlo. Een andere invaller Simon Paulet volgde zijn voorbeeld. Met een lage schuiver legde hij de eindstand vast.

 ©  BELGA

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL