Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Buschauffeur (35) dodelijk ongeval wordt verhoord, tweede slachtoffer is 17-jarige Française: “Hij herinnert zich weinig maar vermoedt dat hij in slaap gevallen is”

AntwerpenDe 35-jarige buschauffeur die zondag betrokken was bij het dodelijk ongeval op de E19, was eerder in Frankrijk al veroordeeld voor rijden onder invloed van drugs. Dat meldt het parket van Antwerpen. Morgen zal om zijn aanhouding gevraagd worden. De feiten bij ons zijn gekwalificeerd als onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen, drugs in het verkeer en het niet in de hand houden van zijn voertuig. “Mijn cliënt herinnert zich weinig van het ongeval. Hij vermoedt dat hij in slaap is gevallen”, aldus zijn advocaat. Intussen is ook de identiteit van het tweede slachtoffer bekend. Het zou gaan om een Franse vrouw van 17 jaar.

  1. Antwerps Sint-Jansplein volledig volgestroomd voor ‘505-concerten’: “Omvolking? Ik gruwel van dat woord”

    Antwerps Sint-Jans­plein volledig volge­stroomd voor ‘505-concerten’: “Omvolking? Ik gruwel van dat woord”

    Onder een stralende lentezon zakten 10.000 mensen vandaag af naar het Antwerpse Sint-Jansplein voor de ‘505-concerten voor Menselijkheid’. Het evenement bereikte hierdoor zijn maximale capaciteit en de toegang wordt tijdelijk afgesloten. Nog tot vanavond draven meer dan 60 muzikanten en sprekers op om op te roepen tot een “meer menselijke samenleving en beleid”, in de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni. “We willen, los van partijpolitiek, klaar en duidelijk het signaal geven”, zegt de organisatie. “Er is dringend nood aan meer aan positiviteit”, stelt ook Portland-zanger Jente Pironet.
    Antwerpen